معرفی و تاریخچه واحد اهواز

انتخاب وب سایت
درباره‌ما > معرفی و تاریخچه واحد اهواز
تاریخچه واحد اهواز:

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز نخستین دانشگاه در استان خوزستان بوده است که در سال ۱۳۶۲با یک رشته ریاضی کار خود را آغاز کرد. وجود پاره‌ای مشکلات موجب شد که این رشته پس از چندی منحل اعلام گردد و این واحد بار دیگر در بهمن ماه سال ۱۳۶۳ با دو رشته عمران و کشاورزی (زراعت و اصلاح نباتات) تجدید حیات نمود و به دانشجویان رشته ریاضی اعلام شد که می‌توانند به واحدهای دیگر انتقال یافته و یا در دو رشته مذکور ادامه تحصیل دهند.
اولین ساختمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز یک ساختمان ملکی در منطقه زیتون کارمندی بوده است که در آن دو رشته کشاورزی (زراعت – اصلاح نباتات) و عمران راه اندازی گردید. پس از راه اندازی رشته حقوق قضایی دو ساختمان دیگر به صورت استیجاری در منطقه کیانپارس اهواز به ساختمان‌ها افزوده شد.
درسال ۱۳۷۲ساختمان منطقه چهارشیر از واحد آبادان –خرمشهر خریداری گردید. در سال ۱۳۷۳ قطعه زمینی در منطقه گلستان (کوی سعد) جهت مدرسه وابسته به دانشگاه (سما) خریداری شد.
آخرین مرحله در توسعه فضای آموزشی اختصاص دارد به خرید پنج هکتار و نیم زمین در منطقه گلستان اهواز که فعالیت آن در سال تحصیلی ۷۴-۱۳۷۳ آغاز شده است و در حال حاضر با بیش از ۱۶۴۰۰ متر مربع فضای آموزشی مجتمع دانشگاهی واحد اهواز را تشکیل می‌دهد.
 پرسنل این واحد که در ابتدای تاسیس به ۹ نفر می‌رسید. تعداد اعضای هیئت علمی واحد نیز که در بدو تاسیس به ۳ نفر می‌رسید هم اکنون به ۲۷۶ نفر می‌رسد.

تاریخچه واحد علوم و تحقیقات خوزستان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات استان خوزستان طی ۱۷ سال فعالیت صادقانه خود همپای دانشگاه‌های دیگر توانسته به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز تولید علم، دانش، معرفت و کانون امید، موجبات افزایش سطح بهره وری، تعالی و رفاه اجتماعی را فراهم سازد. اکنون این دانشگاه با بیش از ۸ هزار نفر دانشجو در ۳۹ رشته در مقطع کار‌شناسی ارشد و ۵ رشته در مقطع دکتری تخصصی و حدود ۲۷۰ عضو هئیت علمی تمام وقت، نیمه وقت و مدعو در فضایی آموزشی و رفاهی بالغ بر ۷ هزار متر مربع از پیشتازان توسعه، تخصص و مهد علم و دانش در استان خوزستان است. یکی از مهم‌ترین افتخارات واحد علوم و تحقیقات خوزستان، نقش چشمگیر این دانشگاه در فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی است. امکانات و تجهیزات بسیار مدرن و ارتباطات فراوان این دانشگاه با مراکز علمی و صنعتی استان موجب شده که تحقیقات موثر و خلاقی دراین دانشگاه صورت گیرد.

چاپ مقالات علمی و پژوهشی در مجلات معتبر علمی- پژوهشی داخلی و خارجی و ارائه مقاله در همایش‌های ملی و بین المللی، تالیف کتاب‌های دانشگاهی، ثبت اختراع، برگزاری همایش‌های منطقه‌ای و مشارکت در برگزاری همایش‌های بین المللی نیروگاه‌های هسته‌ای و دیگر همایش‌ها همگی سند روشنی بر چشم انداز حوزه پژوهشی واحد علوم و تحقیقات استان خوزستان است.

این واحد دانشگاهی در راستای تحقق اهداف آموزشی خود، توانسته است با برنامه ریزی دقیق و هدفمند بر اساس طرح‌های مصوب شورای برنامه ریزی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی گام‌های موثری را در جهت ارتقاء و اعتلای سطح دانش و فرهنگ دانش آموختگان بر دارد و در این روند روبه تکامل توانسته است با جذب استادان متخصص و متعهد و استفاده از فناوریهای نوین آموزشی و پژوهش محور، اهداف تعیین شده خود را مطابق با استانداردهای جهانی عینیت بخشد.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات استان خوزستان علاوه بر داشتن یک کتابخانه مرکزی با بیش از ۸۰ هزار جلد کتاب، حدود ۵ هزار عنوان پایان نامه و اشتراک نشریات داخلی، دارای پایگاه اطلاع رسانی مجموعه مقالات فارسی (نما متن) با قابلیت بازیابی، متصل به کتابخانه دیجیتالی و دارای امکانات پهنای باند مناسب در حال سرویس دهی به دانشجویان است. این دانشگاه با برخورداری از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مجهز به مدرن‌ترین ابزار مورد نیاز، برخورداری از شبکه مستقل اینترنت جهت استفاده آسان اساتید و دانشجویان با اتصال به شبکه فیبرنوری، مفتخر است که در نظام مقدس جمهوری اسلامی توانسته است گامی ارزشمند در جهت ارتقاء علم و فرهنگ جامعه بردارد.

همچنین در حوزه فرهنگی با تکیه بر الطاف الهی و با سیاست گذاری و برنامه ریزی کلان در امر سازماندهی و کنترل فرایندهای فرهنگی دانشگاه توانسته است اقدامات موثری را در جهت رشد کمی و کیفی اهداف فرهنگی خود انجام دهد. این حوزه به لحاظ اهمیت نوآوری، خلاقیت و نشاط در فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه، ضمن طراحی و اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی و بعضاً پژوهش محور برای فرهنگ سازی و اعتلای فرهنگی (در قالب مسابقات، همایش‌ها، میزگرد‌ها، سخنرانی‌ها، برنامه‌های مناسبتی، مراسم مذهبی و عبادی، فعالیت‌های هنری، کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی، برگزاری اردوهای مختلف و جلسات هم اندیشی) در سالهای اخیر توانسته است بسیاری از چالشهای فرهنگی روز و اثرات فراگیر در آن‌ها را مورد نقد و برررسی قرار دهد.

و امروز واحد علوم و تحقیقات خوزستان با گام‌هایی استوار‌تر و راسخ‌تر از گذشته و مبتنی بر برنامه استراتژیک، ماموریت اصلی خود را گسترش علم و فناوری، تربیت افراد خلاق، ایجاد فضایی با نشاط و بالا بردن کیفیت تحصیلات دانشگاهی به دنبال تحقق اهداف بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.